2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Breadcrumb Image

Polipropilén (műanyag) medence típusok és Árak

Főoldal Medenceépítés Polipropilén (műanyag) medence típusok és Árak

A polipropilén, műanyag lemezből számos formájú, változatos kialakítású kültéri medence hozható létre.

Bővíthető ülőpaddal, lépcsővel, peremmel és napozóval. Teljesen egyedi elképzelés, egyedi méret is megvalósítható. Anyaga UV stabil, jól tűri a napsütést és forróságot, több év után alakul át színe közvetlen napfény hatására, de ez sem számottevő. A fagyot is jól tűri szakszerű év végi lezárás, téliesítés esetén. Megfelelő víztisztítás, vízkezelés és karbantartás mellett a medence eredeti minősége rendkívül jól megőrizhető.

Ha a legköltséghatékonyabb megoldást szeretné választani, mindenképpen tökéletes választás a polipropilén medence tervezése és megvalósítása.

Élettartama 10-15 évre tehető, a kisebb mechanikai sérülések javítása hegesztéssel megoldható, kifakulás után a medence újra fóliázható. Tehát nem egy nyárra szóló választás. A felújítás után további 7-10 évvel hosszabbítható meg élettartama. A gyártás a medence méreteinek és küllemének megtervezésével kezdődik.

Számos formát, kialakítást, kinézetet különböztetünk meg

Elhelyezkedés alapján:

  • – föld feletti polipropilén medence
  • – félig földbe süllyesztett polipropilén medence
  • – földbe süllyesztett polipropilén medence

Forma alapján:

  • – téglalap alakú polipropilén medence
  • – kör alakú polipropilén medence
  • – egyedi tervezésű medence

A polipropilén medencék az épített medencékhez képest könnyen telepíthetőek. A telepítéshez szükséges teljes dokumentációt biztosítjuk. Szakszerű telepítést azonban kérhet tőlünk is. A medence teljes kivitelezési ideje optimális időjárás esetén 2-3 hét. A polipropilén anyag vastagsága 5-10 milliméter között változik egyedi igények alapján.

A polipropilén anyag német minőségű, első osztályú és UV stabil. Kioldódás mentes, normál vegyszerezés mellett a használatuk gyermekek számára is teljesen biztonságos.

Bizonyos méretig a medencék előre elkészíthetőek. Azonban kisebb udvar, kis kapubejáró esetén a medence a helyszínen is hegeszthető.

A polipropilén (műanyag) medence telepítésének lépései:

Egyeztetés: teljes, általunk történő telepítés esetén mindig helyszíni felméréssel kezdünk. Itt egyeztetni tudjuk az egyedi igényeket, kéréseket, kérdéseket, időpontokat, a telepítés menetét.

Kitűzés: amennyiben cégünk végzi a földmunkát, kőműves munkát a kitűzést is elvégezzük.

Földmunka: a munkálatok megkezdése előtt teljes dokumentációt nyújtunk át a kiásandó méretekről.

Aljzatbeton kialakítása: az aljzatbeton kialakításánál rendkívül fontos, hogy a beton simára, hibamentesre legyen lehúzva. A beton alá 5 cm sóderágy kerül. A vasbeton pedig 15 cm-es, 8-as vashálóval.

Szigetelő anyag elhelyezése: minimum 3 cm vastagságú polisztirol hőszigetelő anyag ajánlott az oldalfalak szigetelésére és 5 cm az aljzatbetonra.

Medencetest behelyezése a munkagödörbe/ Helyszíni hegesztés:

8×3 méteres maximum méretig a medence kiszállítható. Ha azonban helyhiány vagy méret miatt az egyben történő szállítás nem lehetséges, a medence helyszíni hegesztéssel is elkészíthető.

Gépészeti szerelés: a gépész a medencetest munkagödörbe történő helyezése után kezdi el munkálatait. A gépészeti szerelés a legfontosabb része egy medence telepítésének.

A homokszűrő vízforgató rendszer felel a medence tisztán tartásáért, leszűri a szennyeződéseket és segít eloszlatni a medence vegyszereket.  A megfelelően kiválasztott vízkezelési módszer fertőtleníti és kristály tisztán tartja a vizet.

Oldalfalak visszatöltése földnedves betonnal: fontos, hogy az oldalfalak földnedves betonnal való visszatöltését lassan, a víz töltésével egy időben kell elvégezni. Ha ez nem így történik, a fal behullámosodhat és a csövek elcsúszhatnak, eltörhetnek.

Beüzemelés, próbaüzem és átadás: a medence beüzemelését minden esetben gépész szakember végzi. Átadáskor megtanítja a medence tulajdonost a helyes vízkezelésre és a karbantartásra. Átadási dokumentációnk rendkívül nagy segítséget nyújt, minden kérdésre megtalálható a válasz. Az átadást követően a medence már használatba is vehető.

Szegélykő / Burkolat elkészítése: a medence tervezésekor szükséges kiválasztani a körüljáró burkolatokat. Rendkívül fontos a szintek betartása szempontjából.

Választható szegélykő, térkő, WPC, greslap és egyéb kültéri burkolatok. Érdemes figyelembe venni, hogy a burkolat mindenképp csúszásmentes és vegyszerálló legyen.

Polipropilén medence esetében is választható a víz mélység. A legkedveltebb méretek közé tartozik az 1,20 méteres és az 1,50 méteres. Fontos tudni, hogy a szkimmer miatt a vízszint magassága 10-15 centiméterrel mindig alacsonyabb, mint a medence pereme.

Műanyag medence árak

Teljesen szögletes alakú polipropilén, műanyag medence árak

Átmérő

Szélesség

Mélység

Nettó ár

4 m

2,5 m

1,2 m

688 800 Ft

4,5 m

2,5 m

1,2 m

741 000 Ft

5 m

3 m

1,2 m

797 000 Ft

5 m

3 m

1,5 m

871 000 Ft

6 m

3 m

1,2 m

943 000 Ft

6 m

3 m

1,5 m

1 020 000 Ft

7 m

3 m

1,2 m

1 143 000 Ft

7 m

3 m

1,5 m

1 217 000 Ft

8 m

3 m

1,5 m

1 299 000 Ft

Téglalap alakú polipropilén, műanyag medence árak

Átmérő

Szélesség

Mélység

Nettó ár

4 m

2,5 m

1,2 m

620 000 Ft

4,5 m

2,5 m

1,2 m

667 000 Ft

5 m

3 m

1,2 m

718 000 Ft

5 m

3 m

1,5 m

784 000 Ft

6 m

3 m

1,2 m

849 000 Ft

6 m

3 m

1,5 m

918 000 Ft

7 m

3 m

1,2 m

994 000 Ft

7 m

3 m

1,5 m

1 058 000 Ft

8 m

3 m

1,5 m

1 131 000 Ft

A polipropilén medence elérhető kék és fehér színben.

A megjelölt ár a medencetestre vonatkozik. Nem tartalmazza a lépcsőt, az ülőpadot, a napozót és a felsőpadkát. A medencék visszaültetett padkával elérhetőek a megadott áron. A téglalap alakú medencét lekerekített sarkokkal gyártjuk, kérhető teljesen szögletes formában, ezt az alapár nem tartalmazza. Egyedi igények egyeztetése árajánlat formájában lehetséges. A feltüntetett árak nettó árak, a 27%-os Áfa összegét nem tartalmazzák. A legnagyobb szállítható méretek: 3×1,5 méteres kör, 8x3x1,5 méteres téglalap alakú medence. A nagyobb méretek helyszíni hegesztéssel készülnek, melyre árajánlat formájában tudunk pontos költséget küldeni. Medencetest önmagában, gépészet nélkül is rendelhető.

Polipropilén gépészeti akna ára: 120 000 forint.

Polipropilén medence típusok: