2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Breadcrumb Image

Teljes kivitelezés

Főoldal Teljes kivitelezés
Medencéje teljes kivitelezését szeretné egy kézben tudni? Igen, ez a legjobb megoldás.

A legfontosabb, hogy a kommunikáció és az elképzelések könnyen áramolhassanak a jövőbeli medence tulajdonos, a földmunkagépes, a medence építő szakember, a kertész, a tervező, a medence fóliás és a medence gépész között.

Cégünk ezen szakterületeket tökéletesen összefésüli, egy kézben tartja és irányítja.

A teljes kivitelezés a medence pozicionálásával, méretezésével és a kert megtervezésével kezdődik. Ha a tervek elkészültek, felmérés szükséges a munkagépek bejutásához, a kőműves munkák elvégzéséhez.

A medence építés, tervezés folyamata:

Medence pozicionálása, elhelyezése, kitűzése: legfontosabb a pontos, személyre szabott egyeztetés. Figyelembe kell venni a kényelmi, esztétikai, technikai szempontokat. Kollégánk mindezekben segítséget nyújt, minden felmerülő problémát felvet és megoldást kínál.

Földkitermelés munkagéppel vagy kézi erővel: fontos a bejutási és kijutási pont megléte, ellenőrizni szükséges, hogy milyen módszerrel tárolható vagy szállítható a kitermelt föld.

Ha nem megoldott a munkagépes bejutás a kézi kitermelés választandó. A földmunkagépes szakember teljes dokumentációt, ásási rajzot kap, hogy a gödör a megfelelő formájú és méretű legyen.

Vasszerelés: a vasszerelés statikailag fontos, ugyanis a vasszerelt betonnak el kell bírnia a víz mennyisége okozta óriási tömeget. A gépészeti alapszerelés megtörténik, beépítjük az élményelemeket, padlóbefúvókat és padlóürítőket.

Aljzatbeton: a medence méretétől és kialakításától függően általában az aljzatbeton magassága 20 centiméter. A szintkülönbség kizárására lézeres technológia kerül alkalmazásra. Az aljzatbeton elkészülte után 7-10 napos száradási idő várható.

Oldalfalak építése: a szerkezet készülhet doka szerkezetépítéssel betonból, zsalukőből vagy porocell építőelemből. Legelterjedtebb jelenleg a porocell építőelemből készült medence, amely már egy alap hőszigetelést kap ezáltal. Építés során a szögek terv szerint állnak, a falak párhuzamosak.

Az oldalfal vasalása függőlegesen és vízszintesen is elkészül. Az oldalfalba kevert beton kézi erővel készül el, így könnyebben és precízebben alakítható ki a falazat. Az oldalfalba kerülnek beépítésre a gépészeti szempontból rendkívül fontos lámpák, befúvók, ellenáramoltató elemek, masszázs elemek és különböző élményelemek.

Medence belsejének glettelése: tökéletesen sima felület létrehozása a cél, ugyanis fóliázás után az itt elért sima felület képe köszön vissza a medence fólián.

Medence gépészeti akna, puffer tartály kialakítása: gépészeti aknánkba kényelmes a lejutás, az aknafedlap gázrugós, könnyen felnyitható és burkolható. Ha a méretezés megengedi, olyan aknát készítünk, amiben kényelmes a gépészeti rendszer karbantartása, felügyelete. Előre megtervezett aknáinkban kényelmesen elférnek a választott gépészeti elemek, zsompszivattyú beépítésével pedig tökéletes a biztonság. Az akna vízszigetelése nagyon fontos a párásodás és a vizesedés miatt. A szellőztetés kialakítása, az elektromos betáplálás, a csatorna rákötés, a töltővíz betáplálás és a fűtési ág kialakítás minden esetben megtörténik.

Az akna elkészülte után 10-14 napos száradási idővel számolunk.

Medence gépészeti szerelés: a gépészeti szerelés a medence készítés legfontosabb része, ez garantálja a medence kristálytiszta, vegyszermentes és fertőtlenített vizét. Önműködő automata gépészettel a teljes karbantartási teher levehető vállunkról. A medencegépészet oldalon minden fontos információ megtalálható.

Medence fóliázás: a fóliával való béleléssel kerül fel a medencére a korona. Számtalan szín és mintázat választható. A medence fóliázás oldalon minden fontos információ megtalálható.

Medence csempével való burkolása: földdel való visszatöltés: A föld visszatöltés az utolsó lépések egyike, azonban, ha előbb meg kell történnie, előcsövezéssel ez is megoldható.

Medence vizének feltöltése: a feltöltési idő víznyomástól és a medence méretétől függ. Célszerű csapvízzel feltölteni, majd ezt a vizet karbantartani.

Körüljáró burkolat létrehozása: tervezéskor kiválasztandó a medence körüljáró burkolata, amely lehet mészkő, WPC, térkő, prémium műfű, pázsit.