Az épített medence, vagy más néven fóliás, zsaluköves medence a legelterjedtebb típus Magyarországon. Előnyei között szerepel, hogy bármilyen méretben és formában megvalósítható. Továbbá, hogy akár házunk, ez is egy életre szól. A szerkezet örökre megmarad, az évek múlásával csupán csak a fóliát szükséges cserélni, illetve újabb igényeink alapján tovább újíthatjuk a gépészetet. Saját álmunkat valósíthatjuk meg a tervezésnél, mind a lépcsőnél, napozónál, alacsonyabb vízszintű gyermek pancsolónál.

Lényege, hogy egy erős vasbeton alapra zsalukövekből egy oldalszerkezetet húzunk fel. A szerkezet betonvassal kerül megerősítésre. A vízzáró réteget a szöveterősített fólia adja. Ennek számos variációját megtaláljuk a piacon a fehértől kezdve, a kéken át, akár a sötét szürkéig. A tökéletes vízzáróság érdekében ezt a burkolatot fólia hegesztéssel és ragasztással rögzítjük. A gyártó 10 év garanciát vállal a fóliaburkolatra, de a gyakorlatban ezek akár 12-15 évet is kibírnak csere nélkül.

  Érdeklődne? Küldje el telefonszámát és visszahívjuk

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  A leggyakoribb, legkedveltebb medence méretek a 8x4x1,50 méteresek, vagy a 6x3x1,50 méteresek. Bármilyen forma és méret választható, így csak a kert méreteit kell figyelembe venni. Illetve forma választásnál fontos, hogy a téglalap alakú medencére a legkönnyebb fedést találni, ez a legegyszerűbben tisztítható és a kialakítása a legjobban költségkímélőbb.

  A beépíthető élményelemekkel még jobban fokozhatjuk otthonukban a luxus érzését. Egy polikarbonát eltolható fedés megvédi kertünk központi elemét a szennyeződésektől, lehulló levelektől és az időjárás viszontagságaitól, illetve ma már igen esztétikus, modern fedést is választhatunk. Egy ellenáramoltató beépítésével uszodai távokat tudunk megtenni saját kertünkben. A nyakzuhany egy kényeztető masszázs lehetőségét kínálja.

  A vízkezelésnél választhatunk teljes kényelmet, így tulajdonképpen nem kell minden időnket a medence gépházában tölteni. Egy automata vegyszeradagoló, vagy egy sós vízkezelés leveszi a terhet a vállunkról. Épített medence megrendelésénél a legfontosabb ajánlatunk általában egy automata vízalatti porszívó. Telefonról vezérelhető, vagy automata üzemmódban is alkalmazható.

  Ha a nyári, fürdési szezont szeretnénk kitolni pár hónappal és akár tavasszal, vagy ősszel is szeretnénk használni, célszerű elgondolkozni a medence fűtési rendszerekben. Leggyakoribb választás a hőszivattyús medencefűtés, ezt követi a hőcserélős, elektromos fűtőpatronos és napkollektoros fűtési rendszer.

  Kültéri épített, fóliás medencénket esztétikailag is egy csodává tudjuk varázsolni, például víz alatti LED hangulatvilágítással. A bejutás megkönnyítésére épített lépcsőt, vagy akár egy rozsdamentes acél létrát is alkalmazhatunk.

  Prémium Medence Árak

  Medencét vásárlását tervezi, de fél, hogy munka közben emelkednek az árak? Válasszon minket! Ingyenes ajánlatot és kedvező árat adunk, mely végig fix marad.

  Medencét szeretnék

  A kültéri, fóliás, zsaluköves medence építése

  • Tervezés, egyeztetés: első lépésként meg kell tervezni, hogy milyen méretet és milyen formát szeretnénk a kertünkben látni. Szükséges egy helyszíni felmérés, ahol a terepet figyelembe véve már megtervezhető a földmunka, betonozás lebonyolításának a menete. A felmérés során segítséget nyújtunk a fólia és az élményelemek kiválasztásában.
  • Kitűzés: a szerződés megkötése után elkezdődhet a munkagödör kialakítása. Itt pontos tervek alapján dolgozik a szakember. A dokumentációt természetesen biztosítjuk.
  • Földmunka: a munkagép precíz, pontos tervek alapján létrehozza a kívánt méretű munkagödröt. A kitermelt föld elhordását biztosítani kell, építezéseken szívesen fogadják ezt.
  • Betonozás, zsalukövek elhelyezése
  • Burkolás, Fóliázás: a medence fólia hegesztők hegesztéssel és ragasztással elvégzik a vízzáró réteg, azaz a fólia elhelyezését. Itt fontos a pontosság, precízió, ugyanis a fólia teszi fel az i-re a pontot, ezzel tudjuk elérni a kívánt hatást.
  • Medencegépészet: az aknában kerül összeállításra a medence gépészete. A választott élményelemektől, fűtési rendszertől és kiegészítőktől függ a gépészeti szerelés volumene és időtartama. Gépészünk a vízforgató, vízkezelő rendszert minden esetben lepróbálja, kizárólag működő rendszer kerül átadásra.
  Medencét szeretnék