2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Breadcrumb Image

Épített medence

Főoldal Medenceépítés Épített medence

Az épített medence előnyei között szerepel, hogy bármilyen méretben és formában megvalósítható.

Továbbá, hogy akár házunk, ez is egy életre szól. A szerkezet örökre megmarad, az évek múlásával csupán csak a fóliát vagy a csempeburkolatot szükséges cserélni. A folyamatosan megújuló technológiai fejlesztések, automatizáció előtérbe kerülése miatt a medence gépészete fejleszthető. Megvalósítunk teljesen önműködő, automatizált medencét.

Az épített medence elkészítése során egy duplán vasalt beton alapra porocell építőelemekből egy szerkezetet húzunk fel. Az oldalfal szerkezete betonvassal kerül megerősítésre vízszintesen és függőlegesen, majd megtörténik a betonnal való kiöntése.  A vízzáró réteget a szöveterősített medence fólia adja. Ennek számos variációját, széles skáláját megtaláljuk a piacon. Elérhető színek között szerepel a fehér, világos kék, adria kék, karibi zöld, világos szürke, sötét szürke, homok színű és mozaik mintás.

Ezen színek mellett fokozhatjuk az egyediséget, megtartva a minimalista jegyeket 3D kőmintás, ásványmintás fóliával, melyek domborulatokat, mélyedéseket rejtenek az összhatás fokozása érdekében.

3D medence tervező applikációnk segítségével lehetőség van a medence elhelyezését, szín összeállítását is kipróbálni.

Az épített medencék között három fő típust különböztetünk meg. Az alábbiakban szeretnénk referencia fotóinkkal és a szükséges információk megadásával segítséget nyújtani igényei teljes kielégítésére.

Infinity Pool, azaz Végtelen medence

Az Infinity medence lényege, hogy a víz úgy folyik le a medence szélén, mintha soha nem érne véget, a horizontot érintené, végtelen vízfelületet adna. Tükrözi a luxust, letisztultságot, minimalizmust. Leginkább hotelek ékköve, de Magyarországon egyre népszerűbb a megjelenése a magán felhasználók körében is.

Feszített víztükrű medence

A feszített víztükrű medence vízszintje egyenletes síkot képez a körülötte lévő burkolattal. Ebben a látképben nincsenek szint eltérések, csak sima, egyenletes letisztultság. Könnyen beilleszthető a legtöbb építészeti stílusba. Előnyei között fontos megemlíteni az optimális vízszint állandóságát, mely a gépészeti kialakításának köszönhető. Nem jelenik meg lerakódás a medence oldalfalán, ugyanis nincs vízvonal. Hullám visszaverődés nem tapasztalható, emiatt kényelmesebb a medencében úszás, tartózkodás.

Süllyesztett víztükrű medence

Az épített medencék körében a legköltséghatékonyabb megoldás egy süllyesztett víztükrű, vagy más néven szkimmeres medence. Gépészeti karbantartása könnyebb, a rendszer működése egyszerűbb, ezért jelentős népszerűségnek örvend a magán felhasználók körében. Éppen ezért a legtöbb medence ebben a kivitelben készül. Ez a típus is elérhető teljesen automatizált, önműködő rendszerként.

A legkedveltebb medence méretek közé sorolható: 6x3x1,5 méter, 8x4x1,5 méter, 10x5x1,5 m.

A tervezés során kiválasztásra kerül a medence alakja, elhelyezkedése és mérete. A méret egyedi igények alapján módosítható, kiegészíthető. Előre megtervezhetőek a kényelmi szempontból fontos belső építmények. Választható napozó, ülőpad, hullámos fekvőpad, különböző lépcső formák, bárpult és akár bárszék is. Medencén belül kiépítésre kerülhet egy masszázs fürdő is.

A legnagyobb kényelmet a medence teljes automatizálása nyújtja. Az önműkődő rendszer esetében megoldott a vízkezelés hidrolízis technológiával, vegyszeradagolóval vagy sóbontóval, melyek teljesen automata üzemmódban működnek.

Az automata hatállású szelep egyszeri beállítás után, időzítő használatával hetente elvégzi a medence visszamosatásának teljes folyamatát. Manuális beavatkozás nélkül kezeli és karbantartja a medence homokszűrő vízforgató rendszerét.

Az automata vízszintszabályzásnak köszönhetően az elpárolgott vízmennyiség azonnal visszakerül a rendszerbe.

A medencetisztító robot a legfontosabb eszköze a medence karbantartásának. A manuális porszívózás fő kiváltója. Elengedhetetlen segítség a víz tisztán tartásához. Automata, nem kell irányítani, magától elvégzi a padló, az oldalfalak és a vízvonal tisztítását. Karbantartása egyszerű, szűrője könnyen kiszedhető és kimosható. Könnyű súlya miatt bárki ki tudja emelni a medencéből, ha szűrője megtelt. Felderíti a medence formáját, megjegyzi az akadályokat, majd ez alapján végzi az alapos takarítást.

Automatizált medencefedéssel egy gombnyomással megoldott a medence takarása.

A takarás védelmet nyújt a szennyeződések, falevelek behullása és a hőmérséklet vesztés ellen. Egy rolós takarás nem emelkedik ki a síkból, nem vesz el a kert nyújtotta látványból, sokkal inkább hozzáad.

A víz alatti hangulatvilágítás a kiemelkedő esztétikai látvány mellett teljesen biztonságos.

Széles színskála választható, időzíthető.

A nyári fürdési szezon átalakítható egész éves használatra egy tökéletesen megálmodott, megtervezett fűtési rendszer kialakításával. A rendszer létrehozásakor fontos a teljesítmény meghatározása és az energiatakarékosság. Az inverteres hőszivattyúk megbízhatóak, jelenleg a legköltséghatékonyabb fűtési megoldások közé sorolhatóak.

Egy ellenáramoltató beépítésével uszodai távok úszhatók saját medencében.

A hidromasszázs fekvőpadba, ülőpadba, oldalfalba és masszázs medenceként is beépíthető. Kiválaszthatóak a kedvelt masszázs pontok, elérhető nyak-, hát-, derék, lapocka, comb- és vádlimasszázs, melyek egy gombnyomással indíthatóak.