Medence gépészeti megoldások

A medence gépészeti munkálatokat tapasztalt kollégánk végzi.

Telepített medencéinkben a forgató rendszer minden esetben egy homokszűrő vízforgató szett. A szett egy szűrőtartályból, egy hatállású kapcsolóból és egy forgató szivattyúból áll. A berendezés a gépházban van elhelyezve. A szűrőanyag legtöbbször homok, kevesebb esetben pedig üveg.

Az árak széles skálán mozognak. Hosszabb távon fogyasztásban és élettartamban jobb választás lehet egy drágább berendezés.

Az élményelemekkel csak fokozhatjuk a nyugalmat, jó hangulatot és az esztétikumot a medencénkben. Egy nyakzuhany vagy egy vízköpő biztosítja a relaxálást.

Az ellenáramoltató véget nem érő sportot, úszást tesz lehetővé bármilyen méretű medencénkben. A víz alatti világítás növeli az esztétikumot.

A nyári medence használatot meghosszabbíthatjuk medencefűtés beépítésével. Az épülő medencébe nem kell azonnal telepíteni a fűtést, később is szánhatunk rá bizonyos összeget. A gépészet kialakításánál egy bypass ágat kell létrehozni, később erre rá tudunk majd csatlakozni. A medence hőszivattyú a külső levegőt hűti, ezáltal a medence vizét fűti.

Az elektromos medencefűtés telepítési olcsónak mondható, de működtetése közel sem az. Ezt tekintjük a legdrágábban működtethető rendszernek. Állandó használata nem javasolt, ha csak alkalomszerűen szeretnénk felfűteni a medencét, akkor teljesen jól használható. A napkollektoros fűtés változó teljesítménye miatt nem teljesen megbízható. Beltéri medencénél télen a nap hiányában nem tudunk meleget varázsolni.

Napjainkban a vízkezelés módját saját igényeink szerint választhatjuk ki. Két csoportot különböztetünk meg, a vegyszerest, illetve a vegyszermentes vízkezelést. A vegyszermentes vízkezelés legismertebb változata a sósvizes fertőtlenítés. A vízben nagy mennyiségű só kerül feloldásra, majd ebből a sóbontó készülék a vízforgatás segítségével klórt von ki, ezzel fertőtlenítve a medencét.

A vegyszeres vízkezelés során számos értéket kell figyelembe vennünk, melyben nagy segítségünkre lehet egy vízelemző készlet. A legfontosabb, hogy a PH-értéknek mindig 7,2 és 7,6 között kell lennie. A medence megfelelő szabad-klór tartalma: 0,6 mg-1 mg/liter között van. A vegyszereket tőlünk is meg tudják vásárolni kedvező árakon, vagy felkereshetnek egy helyi medencés boltot.

A medence legfontosabb karbantartó eszközei:

  • Medencetisztító robot vagy kézi porszívó
  • Fölöző háló
  • Teleszkópos rúd
  • Vízelemző készlet
  • Vízhőmérő

A medencetisztító robot a modern technológiának köszönhetően automatikus működésű és akár telefonról is vezérelhető. Az árak teljesítmény alapján változnak. Létezik olyan, ami csak a padlót tisztítja, olyan, ami az oldalfalat is vagy akár a vízvonalat is.

Ajánlatot kérek