A medencefűtés alkalmazásával a nyári fürdési szezont kitolhatjuk tavaszra és őszre is. Fontos, hogy ha felfűtjük medencénket célszerű ezt a meleget meg is tartani. Erre alkalmas egy polikarbonát fedés, vagy nyáron egy szolár takaró. Miért lesz hideg a medence vize? A párolgás során a víz leadja a hőt, így a medence vize kihűl. A párolgást a már említett fedéssel vagy takaró fóliával csökkenthetjük.

A medencefűtéseket 4 különböző csoportba soroljuk, a legnépszerűbbel kezdjük a listát.

  • Hőszivattyús medencefűtés
  • Elektromos medencefűtés
  • Napkollektoros medencefűtés
  • Kazános medencefűtés(Vagy egyéb otthoni fűtésre rákötött rendszer)

Érdeklődne? Küldje el telefonszámát és visszahívjuk

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Medencefűtés típusok

Hőszivattyús medencefűtés

Ez a fűtési megoldás a legnépszerűbb hazánkban. Egy klímaberendezés elvén működik, a levegő hőmérsékletéből állítja elő a megfelelő vízhőmérsékletet. Árammal működik, fogyasztása azonban takarékosnak mondható. A kívánt hőfokot egyszer kell beállítani és a hőszivattyú onnantól kezdve azt a hőmérsékletet tartja. Környezetbarát, nem bocsát ki káros anyagot, általában már alacsony zajszinten működik.

Telepítése bármikor megtörténhet, ám célszerű egy bypass ág kialakítása a gépészet összeszerelésénél. A berendezés a fűtések között olcsónak számít, de drágább társainál is hamar megtérül a befektetett költség. Szükséges hozzá homokszűrős vízforgató rendszer, ugyanis a víz forgatásával egy időben megvalósul a hőleadás is. A hőszivattyúval elérhető maximális hőmérséklet 30-35 °C.

Elektromos medencefűtés

Egy fűtőpatronnal és szivattyúval felszerelt rendszerről beszélünk. Áram fogyasztása magasnak mondható, ezért inkább beltéri medencék esetében bizonyul költséghatékonynak.

Ha a házon van napelem, akkor gazdaságosan működtethető, ellenkező esetben rendkívül megnövelheti a villanyszámlát. Fűtőértéke azonban jó. Előnye még, hogy könnyen telepíthető. Működése nincs összefüggésben az időjárással. Viszonylag magas kívánt vízhőmérséklet érhető el vele.

Napkollektoros medencefűtés

Napsütéses időben nagyon jól működik ez a rendszer, azonban borús, napsütés nélküli időben nem fűti medencénk vizét, tehát a szezont nem tudjuk ezzel a fűtési módszerrel meghosszabbítani.

Szükséges hozzá egy hosszú csőrendszer, amit napsütötte helyre kell lefektetni, feltekercselni. Nem tartozik a legszebb látvány közé, ezért nem sokan alkalmazzák ezt a megoldást. Nem jár költséggel, nem növeli túlzottan a szivattyú fogyasztását.

Kazános medencefűtés

A házban lévő kazános fűtést egy hőcserélő segítségével kell összekötni a medence rendszerével.

Ezt azoknak ajánljuk, akik most építkeznek, most építik a medencét is. Előre megtervezett fűtésként alkalmazható, utólag már nehezen beköthető.

Ajánlatot kérek!