Egy medence legfontosabb alapeleme a gépészeti berendezés, ezen belül is a homokszűrő vízforgató rendszer. Célja, hogy a vízben megtörténjen az áramlás, ne algásodjon. A motor végzi az áramoltatást, a szűrőrendszer tisztít.

Ez az alapja mindennek, ha a vízforgató rendszer megvan, elgondolkozhatunk a további gépészeti elemek beépítésén. A homokszűrő rendszerben csupán 3-4 évente kell homokot cserélni.Szűrőhomok helyett használhatunk szűrő üveget is, melynek élettartama akár 10 év. Drágább, de nincs vele annyi munka.

A kristálytiszta, jó minőségű víz eléréséhez a medence vizét naponta kétszer, háromszor kell átforgatni. Ez nem manuális, automatikusan működik egy időkapcsoló segítségével. A gépészet méretét és teljesítményét a medence méretei határozzák meg. Egy kisebb medencéhez elég egy kis teljesítményű gépészet, míg egy nagyobb köbméteres medencéhez már nagy teljesítményt kell választanunk.

Érdeklődne? Küldje el telefonszámát és visszahívjuk

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Az óriás forgatóerő a medence alján lévő koszt is felkeveri és a szkimmerhez (fölözőhöz tereli). Több típusú gépészeti elemet építhetünk be mellé, akár hőszivattyút, sóbontót. Hátránya, hogy egy nem gyakorlott személynek nagyon nehéz feladat a beszerelés, ezt mindenképp bízzuk egy gépész szakemberre.

Telepítése nagyobb költséggel jár, mint egy belógatós szivattyúé, azonban élettartama sokkal hosszabb. Egy gépészeti szerelő aknában kerül beszerelésre, így nem rontja a medence körülötti terület esztétikumát. Ráadásul ebben az aknában kaphat majd helyet a sóbontó vezérlő egysége is.

Ajánlatot kérek