2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Breadcrumb Image

Kör alakú Polipropilén (műanyag) medence – Árak

Főoldal Medenceépítés Polipropilén (műanyag) medence típusok és Árak Kör alakú Polipropilén (műanyag) medence – Árak

A polipropilén anyagot német gyártótól vásároljuk, ez garantálja a professzionális, tökéletes minőséget és anyagvastagságot. A műanyag UV-stabil, ezért kiváló a színtartó képessége. Ez a műanyag teljesen biztonságos, élelmiszer csomagolásra is alkalmazzák. A víz és a víztisztító szerek sem tudnak kioldani belőle káros anyagot. A kör alakú műanyag medence öntartó szerkezetű, ezért föld fölé is telepíthető.

Ez azt jelenti, hogy nincs szükség földmunkára és az oldalfalak földnedves betonnal történő visszatöltésére sem. Ezzel jelentős összeg spórolható meg. Szükséges egy beton aljzatot, sóderágyon elkészíteni, ugyanis a víz tömege jelentős. Számos medence típus készíthető belőle: földbe süllyesztett medence, föld feletti medence, dézsa, jakuzzi, merülő fürdő szaunához.

A kör alakú műanyag medence számos előnnyel bír

Polipropilén (műanyag) medence

Burkolható az oldala lambériával, WPC-vel. Építhető köré terasz. Föld feletti és földbe süllyesztett kivitelben is elérhető extra nagy méretben, akár 6 méter átmérővel. Kedvezőbb árú, mint egy épített medence. A kivitelezés során kevésbé sérül a szépen kiépített kert. Sokkal könnyebb és olcsóbb polipropilénből kör medencét létrehozni, mint épített, fóliásból. Gyorsan telepíthető akár lesüllyesztve, akár föld felett is. Önálló telepítéssel jelentős összeget spórolhat meg. Egyénileg kivitelezhető a földmunka, a kőműves munka is.

A gépészeti szerelést érdemes szakemberre bízni. Kérhető bele római lépcső, ülőpad, az ülőpad fölé telepíthető egy kényelmes masszázssarok is. 3,5 méter felett már nem szállítható, azonban 6 méteres átmérővel is el tudjuk készíteni a helyszínen történő hegesztéssel. Élettartama minimum 10 év. A 10 év letelte után, ha úgy látja, hogy az anyag kifakult, újra fóliázható. Egyedi igények alapján a kör alakú medence színe is választható, elérhető kék vagy fehér színben is.

A földbe süllyesztett kör alakú medence telepítésének lépései

  1. Egyeztetés: Egyedi igények egyeztetése telefonon vagy személyesen kollégánkkal.
  2. Kitűzés: A földmunka gödör kitűzése fontos lépés, ekkor tervezzük meg a medence pontos elhelyezkedését.
  3. Földmunka: A munkagödör kiásása előtt egy rajzot nyújtunk át a földmunkagép kezelőnek.
  4. Aljzatbeton kialakítása: Az aljzatbeton 15 cm-es, nyolcas vashálóval. Alá pedig 5 cm-es sóderágy kerül.
  5. Szigetelő anyag telepítése: A medencetest alá legalább 3 cm magas lépésálló nikecell elhelyezése ajánlott.
  6. Medencetest beemelése a munkagödörbe vagy helyszíni hegesztés: 3,5 méter átmérő felett a medencetestet a helyszínen készítik el kollégáink. E méret alatt a medencetest könnyen szállítható.
  7. Gépészeti szerelés: Gépészünk a medencegépészetet a medencetest beemelése után kezdi el összeszerelni.
  8. Oldalfalak visszatöltése: Földbe süllyesztett medencénél az oldalfalak földnedves betonnal kell visszatölteni. Eközben el kell kezdeni a medence vízzel való feltöltését. Ahogy a vízszint emelkedik, úgy kell a falakat visszatölteni a betonnal.
  9. Beüzemelés, próba, átadás
  10. Szegélykő vagy körüljáró burkolat elkészítése