A kertes házak tulajdonosai sokszor évről évre végig gondolják, hogy mi lenne, ha beszereznének egy saját medencét. Ez általában a tavaszi hónapokban jut a legtöbbször az ember eszébe, azonban, ha sokáig halogatja, akkor nyárra nem készül el, így egy újabb évet fog majd várni. Sokan megkérdezik maguktól, hogy miért érdemes medencét beszerelni, úgyhogy nézzünk meg most erre 10 okot.

1. Pihenés

Valószínűleg senki sem tud elképzelni úgy nyarat, hogy soha nem megy nyaralni. A mai mozgalmas világban szükségünk van a pihenésre és kikapcsolódásra. Hogyha víz közelében vagyunk, segít megszabadulni a stressztől. Amennyiben saját medencénk van, úgy minden egyes fürdéskor olyan, mintha vakációzni mennénk, tökéletes a kikapcsolódásra, és az idő megállítására.

2. Család

A medence elősegíti a családi kapcsolatoknak az ápolását. Hogyha medencével rendelkezünk, akkor sokkal nagyobb rá az esélye, hogy a gyerekeink vagy az unokáink a mi kertünket válasszák kikapcsolódás céljából, legyen akár szó egy hosszú hétvégéről, vagy néhány napról a medencében. Ha a barátokkal és a családdal együtt lehetünk, a napozás és a kikapcsolódás találkozóhelyé fog válni a kértünk.

3. Sport

A szabadidős medence nemcsak a játékok színhelye lehet. Amennyiben elég nagyot választunk, úgy gyakorolhatjuk az úszást, a fitneszt, a röplabdát, de akár trambulint is tehetünk bele. Az egészséges élet minden korosztálynak fontos, így a napi fél óra úszás hosszú éveket is ajándékozhat nekünk. Emellett nyáron mi jobb módja lenne a sportolásnak, mint az úszás? Ha kis medencében szeretnénk úszni, az sem akadály, be kell szerezni (vagy építeni) egy ellenáramoltatót.

4. Magánszféra

A nyilvános medencében nem lehet úgy pihenni, mint egy sajátban. Ha a mi kertünkben vagyunk, akkor nem kell számolni a tömegekkel, és senki sem fogja ellopni a telefonunkat. Ez a medence csak a miénk.

5. Nyitva tartás

Miközben a nyilvános uszodákban alkalmazkodni kell a nyitvatartási időhöz, addig a saját medencéket a nap bármely pillanatában élvezhetjük, legyen szó akár a reggeli, vagy az esti órákról. Télen lefedhetjük, így az év minden szakában használható.

6. Gyerekek

Talán senkit nem kell arról győzködni, hogy egy medence a kicsiknek is hatalmas élmény és igazi illúzió, főleg a melegebb hónapokban. Azonban fontos, hogy mindig felnőtt kíséretében legyenek a medence közelében.

7. Hűsölés

Amikor nyáron a hőmérő higanyszála a magasba ugrik, sokszor nem tudunk mit kezdeni magunkkal. Ilyenkor jó lehet egyet mártózni, ráadásul ezáltal kevésbé fogjuk hiányolni a hosszú nyaralásokat, mivel akár a saját kertünkben is megejthetünk egy fürdéssel ötvözött pikniket.

8. Elégedettség

Sokszor a beruházások és vásárlások után az emberben benne van a mi lett volna, ha nem veszem meg életérzés. Ez a medencéknél nem fog előfordulni, mivel folyamatosan használható, így tényleg elégedettek leszünk vele.

9. Érték

Csak mellékesen számít, de az úszómedence a házunk értékét is növeli gazdasági szempontból.

10. Öröm

Sokan évek óta vágynak rá, bár nem merik maguknak bevallani. Sokszor csak tervezgetik, hogy bele vágjanak a medence beszerzésébe. Ha mi is így vagyunk ezzel, akkor itt az ideje a bevásárlásnak!