A legtöbben megszoktuk, hogy a világ tele van furcsa dolgokkal. Az emberek lételemét képezi a saját határok feszegetése, amiben valljuk be, elég jók vagyunk. Ez egyszerre igaz a sportban, a művészetben és az épületek megtervezésében is.

Vegyük például a medencéket alapul. Ha meghalljuk ezt a szót, akkor általában egy kert jelenik meg előttünk, ahol le van rakva egy hagyományos medence, amiben a gyerekek kedvükre pancsolhatnak. A tervezők azonban nem érték be ennyivel, és újabbnál újabb megoldásokat találtak a medencék kialakításához.

1. Vörös víz

A The Library hotel Thaiföld déli részén található a Ko samui szigeten. Ez a hotel egészen a tengerpart közelében fekszik, és minden egyes épülete egységesen fehérre van festve. Közöttük tűnik ki egy furcsa, teljesen piros medence. Persze nem kell tőle megijedni, hiszen a vize átlátszó, és a színét a különleges mozaikcsempék adják. Csak egy optikai jelenség, ami különlegessé varázsolja a helyet.

2. Pazar ékszerek

Amikor Tibetről beszélünk, akkor nem a medencék szoktak az eszünkbe jutni. Milyen kár, mivel San Regis Lhasa olyan medencét tartogat, ami igazi ékszeresdoboz. A víz első ránézésre folyékony aranyra hasonlít, amiért az arany és a többi ékszer a felelős. A benne lévő víz nem haladja meg a 32 fokot.

3. A világ legnagyobb medencéje

Ha méretről akarunk beszélni, akkor a San Alfonso del Mar nevű hotel a győztes. Több, mint 1 km hosszú, amihez 250 millió liter víz jár, ami nem kevesebb, mint 8 hektár területet tesz ki. Akkora, hogy vitorláshajóval is lehet rajta közlekedni. Ráadásul a tisztítási folyamata is egyedülálló.

4. Úszás a levegőben

Amerika a furcsa ötleteiről híres, így ha ellátogatunk Texasba, akkor nézzük meg a The Joule hotelt. Ebben olyan medence található, ami 2,5 méterrel szó szerint kilóg az épületből. Ha szeretnénk a semmi fölött úszkálni, akkor itt megtehetjük.

5. Ha fontos a panoráma

Szerencsére nem kell feltétlenül átutaznunk az óceánon, ha különlegességre vágyunk. Spanyolországban az Hacienda Na Xamena hotel 180 méterrel a tenger fölött épült. Azonban nem csak magasabb helyet választottak, hanem szó szerint egy szakadékba lett elhelyezve. Ez azt jelenti, hogy miközben a medencében áztatjuk magunkat, tökéletes rálátunk az előttünk elterülő tájra.

6. Úszás a dzsungelben

Ha Indonéziában járunk, és szeretnénk elmerülni a trópusi dzsungelben, akkor az Ubud Hanging hotelnél tegyük. Olyan medencét álmodtak meg, aminek két egymáson lévő szintje van, és úszkálás közben a napsütést élvezhetjük. Sehol egy épület!

7. Veszélyes medencék

Ausztrália mindig is híres volt a veszélyes állatokról, amit a Crocosaurus Cove-ban közelebbről is megtapasztalhatunk. Ez egy olyan medence, ahol szó szerint testközelbe kerülünk a hatalmas krokodilokkal, és csak egy kisebb üvegketrec választ el tőlük. Amúgy a ketrecbe mi kerülünk, miközben az állat kedvére úszkálhat.

8. A felhők felett

Szingapúrban úgy használták ki a hatalmas épületeket, hogy éppen az 57. emeletre helyeztek el egy medencét. Mondani sem kell, hogy a kilátás több, mint gyönyörű.

9. A világ legmélyebb medencéje

A világ legmélyebb medencéje Belgiumban található. A 35 méter mélységével rengeteg búvár álma, hogy elmerüljön a vizében, így joggal került fel a listára.