2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Breadcrumb Image

Ezek miatt lehet érdemes medence szolártakarót használnunk

Főoldal Blog Ezek miatt lehet érdemes medence szolártakarót használnunk
Nyári szolártakaró, medencetakaró
25 aug 2023  /  Szerző: Prémium Medence   /   0 hozzászólás

Nincs is annál rosszabb, amikor berobban az igazi kánikula, mégis napokig kell várnunk arra, hogy a medencénk vize végre olyan hőmérsékletűre felmelegedjen, hogy vacogás nélkül meg tudjunk benne mártózni.

Szerencsére ma már a türelmetlenebb emberek is fel tudják gyorsítani valamelyest a folyamatot, hiszen létezik néhány praktikus eszköz, melynek segítségével akár még a nap erejét is fel tudjuk erősíteni. A szolártakaró napjainkban a medencevíz felmelegítésének a legolcsóbb módja. Akkor is érdemes lehet használni a takarót, ha már meleg a medence vize, főleg akkor, ha a családban néhányan szeretik a 28-30 fokos vízhőmérsékletet.

Általában a kisgyermekek számára szokott fontos lenni, hogy ne legyen túlságosan hideg a víz hőmérséklete a medencében. Azok, akik még nem próbálkák a szolár takarókat medencékre, biztosan azt gondolják, hogy semmivel sem tudnak többet, mint egy hagyományos medence takaró, de ez természetesen nem igaz. Mivel a medence szolártakarónak rengeteg előnye van mindenképpen olyat érdemes vásárolni, mely egy minőségi darab, és hosszú időn keresztül ki fog tudni bennünket szolgálni. A szolár takaró ugyanis nem csak a víz hőmérsékletét tudja megőrizni, hanem segít tisztán tartani a medence vizét is.

De nézzük meg konkrétan, milyen előnyei lehetnek annak, ha beruházunk egy szolár medence takaróba?

Ezért lehet jó választás a medence szolár takaró

Egyre több olyan kiegészítőt tudunk megvásárolni saját medencénkhez, amelyek nem csak praktikusnak, hanem hasznosnak is mondhatóak. Ezek a kiegészítők pedig sok esetben igencsak megtudják könnyíteni a medencetulajdonosok dolgát. A szolártakaróknak köszönhetően plusz energiaköltség ráfordítása nélkül fogunk tudni gondoskodni a medencénk vizének hőmérsékletéről. Lényegében egy szigetelőréteget alkot a víz felszínén ez a takaró, mely amellett, hogy segít felmelegíteni a vizet, még a lehűlését is megtudja akadályozni.

Egy nagyméretű medencében az egész család kedvére pancsolhat egész nyáron. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a víz kellemes hőmérsékletű legyen. Persze a napsütés segítségünkre lehet, de ha fel szeretnénk gyorsítani a folyamatot, mindenképpen érdemes beruházni egy szolár takaróba, melynek segítségével akár 3-4 fokot is tudunk nyerni akkor is, ha a levegő hőmérséklete éppen alacsonyabb. A szolártakarót értelemszerűen a víz felszínére kell helyezni, az a fontos, hogy teljesen rá tudjon simulni a vízre. Ez a buborékos fólia képes átengedni, és felerősíteni a napsugarakat úgy, hogy a medence vízéből már nem engedi ki azokat. Így tudjuk vele felmelegíteni a medence felső 10 centiméterét. Egy vízforgató segítségével pedig könnyen és gyorsan el tudjuk oszlatni ezt a meleg vizet.

Nem csak melegíteni, hanem tisztántartani is segít a szolár takaró

Fontos még megjegyezni, hogy a takaró használata mellett természetesen a víz párolgása is csökkenni fog. Ha pedig a párolgás csökken, akkor ritkábban kell újra tölteni a medencénket, illetve spórolhatunk a vegyszereken is. A Polietilén nyári szolár takarót ma már lehetőségünk van egyedi méretben is megrendelni, melyet ezután egy speciális csörlő segítségével tudunk majd egyszerűen, zökkenőmentesen fel és legörgetni.

A szolártakaróval meg tudjuk spórolni a medencefűtés költségét, hosszas várakozás nélkül lesz a medencénk vize kellemes hőmérsékletű. Mivel sem külön gépre, sem különböző kemikáliák használatára nincs szükség, ez a módszer bátran nevezhető egy környezetkímélő megoldásnak, főleg, ha valóban jó minőségű szolár takarót vásárolunk, melyet évről évre használni tudunk majd.

Nyári szolártakaró, medencetakaró

A szolár medence takaró másik haszna, hogy még éjjel sem engedi visszahűlni a medence vízét, így tudja még inkább elősegíteni a következő napi melegítést, éppen emiatt a szolár takarót akár másik vízmelegítési módszer(medencefűtés), mellett párhuzamosan is jó ötlet lehet használni.

A szolártakaró egyenlő a téli medencetakaróval?

Erre a kérdésre a válasz egyértelműen a nem. A kültéri medencéket mindenképpen szükséges megfelelően téliesíteni a fagykártól való megóvás érdekében. A medence szerkezet, illetve az azt borító burkolat nem megfelelő teleltetése igen komoly anyagi károkat okozhat. A medence téliesítés a kültéri medencék felkészítése a téli hónapokra, ehhez pedig szükségünk lesz speciális folyadékokra, illetve kifejezetten erre a célra kifejlesztett takaróelemekre is.

A nyári szolár takaró azonban egyáltalán nem alkalmas a téliesítésre. Jó tudni, hogy ha az adott medence megfelelően van téliesítve, akkor tavasszal kristálytiszta víz fog bennünket fogadni. A jó minőséggel rendelkező téli medencetakarók pedig jól viselik a téli időjárás viszontagságait.

Léteznek még az úgynevezett biztonsági medencetakarók, melyek azt a célt szolgálják, hogy megakadályozzuk vele, hogy gyermekünk, vagy háziállatunk véletlenül beleessen a medencébe. A biztonsági medencetakarók minden esetben az oldalfalhoz vannak rögzítve, így tudnak teljes biztonságot nyújtani számunkra. Ha pedig fürdeni szeretnénk a medencében, akkor egy egyszerű mozdulattal csak fel kell azt tekercselni.