Az uszodák és nyilvános medencék igen felkapottnak számítanak a nyári hónapok alatt. Míg a tengerpartok és tópartok sokszor távol esnek az otthonunktól, addig egy medencébe vagy egy uszodába bármikor ellátogathatunk. Mégis fontos megemlíteni, hogy vannak olyan létfontosságú tárgyak, amiket nem szabad otthon hagynunk. Mehetünk egyedül, csoportban, vagy gyerekkel, de érdemes többször leellenőrizni a sporttáskánk tartalmát.

Talán nem tűnhet olyan fontosnak, de sokan szeretnek egy pót fürdőruhát magukkal vinni. Amennyiben az uszodában van csúszda, könnyen megeshet, hogy a gyerekek elszakítják a fürdőruhájukat. Persze ez a felnőttekkel is megeshet, ráadásul más balesetek is előfordulhatnak. A mai bikinik sokkal könnyebben szakadnak el, mint a régiek, így ha beteszünk egyet a táskába, akkor biztosan nem ér minket kellemetlen meglepetés. Arról nem is beszélve, hogy ezek a ruhadarabok egyáltalán nem foglalnak sok helyet.

A harapnivaló és a naptej fontossága

Mindig érdemes magunkkal vinni valami harapnivalót. Általában medencék mellett vannak büfék vagy éttermek, de ha rövidebb időre megyünk, vagy nem szeretnénk sok pénzt költeni, akkor vigyük magunkkal legalább egy szendvicset. Nem számít, hogy rendesen megreggeliztünk-e előtte, ugyanis a vízben eltöltött órák alatt a testünk sokkal több energiát éget el a megszokottnál. Ennek oka a hideg víz lehet, ami arra sarkallja a testünket, hogy több hőt képezzen. Ráadásul a folytonos mozgás, búvárkodás, lubickolás is hozzájárul, hogy éhesek legyünk. Ne bízzuk a véletlenre, mindig legyen nálunk valami ennivaló.

A szabadban elhelyezett medencék mellé fontos a naptej. A vízben eltöltött órák alatt a bőrünk nemcsak a klórtól, hanem az azt érő UV sugaraktól is szenved. Mivel a 21. században ezek a sugarak nagyobb erősséggel érik el a földünket, így rákkeltő hatásuk is nagyobb. Legyen szó gyerekekről, vagy felnőttekről, fürdés előtt jó pár perccel már kenjük be magunkat. Így a bőrünknek lesz ideje felszívnia a naptejet, és vízbe menetelkor nem mossuk le azt magunkról. Miután kijöttünk a vízből, várjunk néhány percet, hogy a bőrünk megszáradjon, majd újra kenjük be magunkat, és csak azután napozzunk. A déli órákban vonuljunk inkább az árnyékba.

Gondoljunk a hazamenetelre is

Törülközőt valószínűleg mindenki fog betenni a hátizsákjába, de néha érdemes kettőt is. Sokszor miután kijöttünk a vízből, újra kedvünk lesz egyet csobbanni. Ezzel nincs is semmi baj, viszont, ha időközben beborult az ég, vagy esetleg a benti páradús levegőben nem szárad meg a törülköző, akkor nem fogjuk használni. Azonban, ha van egy plusz száraz a táskában, ami lehet akár egy kisebb méretű is, akkor kényelmesen megszáríthatjuk magunkat.

Másik fontos lehet a táskában egy jó testápoló krém elhelyezése, ugyanis miután kijöttünk a vízből és átöltözünk, a bőrünkön érezhetünk erős száradást. A medencék klórtartalma magas, ugyanis ezzel ölik meg a baktériumokat. Hogyha egész nap a vízben voltunk mi, vagy a gyerekeink, akkor bizony kiszáradhat a bőrünk. Egy jó krém csodákat képes tenni, úgyhogy hazamenetel előtt mindig kenjük be magunkat, miután alaposan letusoltunk.