Gyakran halljuk azokat a szavakat, hogy aromaterápia, színterápia, hidroterápia. Sokan elképzelik, hogy milyen lehet a nyugtató aromák között a 37 fokos vízben pihenni. Te is sokszor elgondolkozol ezen? Ha a víz szerelmeseinek a táborát képezed, akkor talán feltetted magadnak a kérdést: jakuzzi vagy medence? Ebben a bejegyzésben erre keressük a választ.

Általában komoly dilemma a medence és a jakuzzi kiválasztása, így teljesen normális, ha hetek óta másra sem tudsz gondolni. Az a legjobb, ha mindkettőt beszerzed, azonban erre nem mindig van lehetőség. Ha a szíved és az eszed is másik irányba húz, akkor az alapoknál kell kezdeni.

Mikor használnád?

A legelső kérdés, hogy mikor szeretnéd használni. Vannak olyan nagypapák és nagymamák, akik megunták, hogy az unokák sosem látogatják meg őket. Kitalálták, hogy a nyári medence éppen elég motivációt nyújt nekik, hogy több hétvégén töltsenek velük.

Mások inkább a magányra vágynak, és a szerelmükkel akarnak osztozni a medencézés örömein. Nem terveznek úszni, hanem inkább a melegben ücsörögnének egy finom bor társaságában.

Van egy olyan kategória is, akik mindenáron sportolni akarnak, és nem bírják ki úszás nélkül. Az is lehet, hogy a szárazföldi sportolás miatt van szükségük a medencére és a masszázsra.

Te melyik csoportba tartozol?

Mire van szüksége a családnak?

Lehet, hogy te, vagy valamelyik családtagod szeretne medencét, mivel mozogni szeretne. Esetleg arra vágysz, hogy a hosszú munkával eltöltött napok után úszhass pár hosszt. Ebben az esetben medencére lesz szükséged, mivel a kád nem éppen mozgásra lett megtervezve.

A jakuzzi teljesen más igényeket elégít ki, mégsem lehet azt mondani, hogy az egyik jobb lenne a másiknál. Mindig neked kell eldöntened, hogy az aktuális életkörülményeidhez mi passzol a legjobban. A jakuzzi például egész évben használható, így az élmények terén legyőzi a medencét. Senki sem akar a mínusz fokokban jégtáblák között úszkálni, azonban a buborékok hóesésben is romantikus hangulatot teremtenek.

Testmozgás vagy kikapcsolódás?

Ebből következik a legnagyobb érv. Mire vágysz, testmozgásra vagy relaxációra? Ha erre könnyedén és kapásból tudsz felelni, akkor már meg is van a válasz. Futás és kerékpározás helyett nagyszerű lehetőség az úszás, fejleszti az állóképességet, és a felesleges kilóktól is megszabadít. Azonban a hőmérséklete miatt nem alkalmas a nyugodt ücsörgésre.

Képzeld el, hogy este szeretnél valami mást csinálni, vagy az őszi hidegben lazítanád az izmaidat. Ilyenkor a medencébe csak belefagyni lehet, viszont még mindig ott áll a jakuzzi. Ráadásul nem kell a kertben elhelyezned, hanem választhatsz a beltéri helyiségek közül is. Miközben egy medence nem minden házban fér el, főleg Magyarországon, addig a jakuzzi akár a fürdőszobában is telepíthető.

Innentől kezdve a kinti időjárással sem kell bajlódnod többet, hanem bármikor kikapcsolódhatsz otthon is. A megfelelő karbantartással hosszú éveken keresztül élvezheted a jakuzzi áldásait te és az egész családod.