Mindenki szeret a medencében lubickolni, de azért megesik, hogy ráununk a semmittevésre. Szerencsére több játéklehetőség is a rendelkezésünkre áll, ami feldobja a lassú délutánokat. Nézzünk pár példát!

Ki marad felül?

Az egyik tipikus megoldás a csirke harc. Ehhez két párra van szükség, lehet ez férfi-nő vagy férfi-gyerek. Sajnos az apukáknak kell alul lenniük, a párjuknak pedig a férfi nyakában. Ezután az nyer, aki nem esik bele a vízbe.

Rodeó

A gyerekek körében izgalmas lehet a vízi rodeó. Ehhez valamilyen tárgyra, például szörfdeszkára lesz szükségünk. A gyerekeknek fel kell rá ülniük, majd indulhat a játék. Az nyer, aki hosszabb ideig bírja ülve, és nem esik le. Érdemes felkészülni a hirtelen jövő hullámokra!

PET vadászat

A kincsvadászat a gyerekek kedvence, de csak szülőii felügyelet mellett javasolt. Vegyünk hozzá egy PET palackot, aminek a kupakja legyen ugyanolyan színű, mint a medence. Töltsük meg vízzel, majd dobjuk el. Most a gyerekeken a sor, akiknek meg kell találniuk. Ráadásul kihasználhatjuk az időt, hogy a PET palackok környezeti hatásáról is ejtsünk pár szót.

Ugyanide tartozik a kincskeresés hagyományos fajtája. Válasszunk ki pár pénzérmét, vagy olyan tárgyakat, amik elsüllyednek. Ezután az a gyerkőc nyer, aki többet tud megtalálni és felhozni. Érdemes olyan szabályokat beiktatni, hogy egyszerre csak egy tárgy lehessen a kezükben, mert így kisebb az esélye a veszekedésnek.

Kidobó

Amikor a gyerekek unottan állnak a medencében, akkor csak egy fejfújható labdára lesz szükség. Válasszunk ki egy dobót, akinek el kell találnia a többieket. Ha valaki ügyes, és elkapja a labdát, akkor a dobónak újra kell próbálkoznia. Amennyiben eltalál valakit, akkor ő lesz az új dobó.

Itt a cápa

A cápás játék főleg a kisebbekkel működik. Válasszunk ki egy embert, aki a cápa lesz, neki kell a medence közepén állnia. Ezután a többieknek át kell jutniuk az egyik oldalról a másikra. Ha a cápa elkap valakit, akkor helyet kell cserélniük. Ebben a játékban senki nincs biztonságban.

Ugróverseny

Nagyobb medencénél rendezhetünk ugróversenyt. Itt az a cél, hogy minél nagyobbat, vagy inkább minél kisebbet csobbanjunk. Az egyenlő esélyek érdekében érdemes olyan párokat alakítani, akik testsúlyra megegyeznek. Jó, ha valaki felveszi az ugrásokat, mert így később vissza lehet majd nézni.

Lóverseny

A következő játék gyakran végződik veszekedésben, de érdemes kipróbálni. A gyerekeknek szükségük van egy lóra, vagyis egy felfújható víziállatra. Ezután mindenkinek rá kell ülnie a táltosára, majd eljutni a medence egyik végéből a másikba. A felnőttek is nyugodtan beszállhatnak, hiszen itt nem ér úszni, csak és kizárólag a testünket mozgatva haladhatunk előre.

Meccsek

Ha kellemes családi szórakozásra vágyunk, akkor jöhet a labdajáték. Ma már könnyedén beszerezhetünk pár kaput, ami után indulhat a meccs. Ez a játék szinte sportnak számít, így biztosak lehetünk a délutáni alvásban. Ha egész nyáron összejárunk, akkor készíthetünk eredményjelzőt, és megnézhetjük, hogy ki nyeri a nyári bajnokságot.

A medencében számtalan lehetőség van arra, hogy a gyerekek és a felnőttek együtt töltsék az időt, válasszunk kedvünkre!