A hideg idő beálltával sokan lecserélik a ruhatárunkat. A nyári pólók bekerülnek a dobozokba, a szekrényekben pedig a meleg pulcsik veszik át az ingek helyét. Azonban nem csak magunkat kell felkészíteni a közeledő hidegre, hanem a környezetünket is.

Sokan ilyenkor gondosan leellenőrzik a házuk környékét, megnézik az ablakok és ajtók állapotát, és gyorsan kijavítanak minden lehetséges apróságot, amit télen gondot okozhatna. A szivattyúkat szintén téliesíteni kell, lemondunk az öntözésről és a medence további használatáról is. De vajon érdemes külön medencefedőt venni erre a pár hónapra? Nézzük!

A fürdési szezon miatt

Az egyik érv, ami a fedés mellett szól, az éppen a víz hőmérsékletének a megtartása. A használatával ugyanis akár hetekkel és kisebb szerencsével hónapokkal is kitolhatjuk a fürdőzési szezont. Ki monda, hogy szeptember 1-jén véget ér a nyár? Ha már ebben a pillanatban lefedjük estére a medence vizét, akkor nem fog tudni olyan ütemben kihűlni, mintha végig ki lenne téve a külső hőmérsékletnek.

Tény, hogy a nyár a legalkalmasabb idő arra, hogy fürödjünk, de ősszel is tudunk még pár hosszt úszni, főleg, ha melegebb az év. Ha pedig egy kis extra fűtést is be tudunk szerezni, akkor még tovább élvezhetjük a medencézést.

A karbantartás miatt

A következő előny a karbantartás mellett szól. Talán senkinek nem kell magyarázni, hogy miért fontos a rendszeres tisztaság a saját medencénkben. De mit mondhatunk az ősszel lehulló levelekről? Esetleg a szomjas bogarakról és a bosszantó növényekről?

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony szép lassan meg fog telni a nem kívánt szennyeződéssel, ami csak még több karbantartást igényel. Biztosan senki nem akarja úgy elkezdeni a nyarat, hogy napokon keresztül a medencét takarítja. Sokkal egyszerűbb, ha inkább még idejében a fedés mellett döntünk.

A költségek miatt

A kevesebb karbantartásból következik, hogy a költségeink is kisebbek lesznek. Amikor fedetlen a medence, nemcsak a szennyeződés fog otthonra lelni, hanem a különféle algák és baktériumok is. Ilyenkor minden be kell vásárolnunk a megfelelő vegyszerekből ahhoz, hogy újra használni tudjuk a medencénket. De mi lesz akkor, ha végig gondosan fedve volt? Nem lesz annyira koszos a víz, tehát annyi vegyszerre sem lesz szükség!

A napfény miatt

Amikor medencét vásárol az ember, akkor nem feledkezhet meg a környezet erejéről, ebben az esetben a napfényről. Az UV sugarak könnyen kikezdenek bizonyos anyagokkal, öregítik és sárgítják azokat. Persze ez nem feltétlenül télen fog bekövetkezni, de nyáron is tudjuk használni a medencefedőt. Fontos, hogy ehhez olyat kell választani, ami el van látva UV szűrővel.

Más külső tényezők miatt

Vannak olyan fedők, amik alá ugyanúgy bemehetünk, mintha saját uszodánk lenne. Ez akkor a legjobb megoldás, ha a rossz időben is szívesen mártóznánk, vagy ha a szomszédok túlságosan kíváncsi természetűek. Ezek a fedők megvédenek minket a széltől, az esőtől és a hidegtől is. Tény, hogy ez a módszer lényegesen többe kerül, mint egy egyszerű fedő, azonban sokkal praktikusabbá teszi a kerti medence évi használatát, mivel ez nem csak a nyárra fog korlátozódni.