2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Breadcrumb Image

Nem olyan könnyű választani a medence és a jakuzzi között

Főoldal Blog Nem olyan könnyű választani a medence és a jakuzzi között
28 dec 2022  /  Szerző: Prémium Medence   /   0 hozzászólás

Az úszómedencék ideális helyek a hűsölésre, szórakozásra és úszásra. Ezzel szemben a jakuzzikat a pihenésre és a kényelemre tervezték. Ezek valójában mini medencék egy beépített hidromasszázs rendszerrel, amely az egészség, a szépség és a jó közérzet szempontjából is jótékony hatású rendszer.

Segít megszüntetni a stresszt, csillapítja a szorongást és az izomfeszültséget, aktiválja a vérkeringést vagy erősíti az izmokat. Innentől kezdve a saját igényeinktől függően az egyik vagy a másik lehetőséget kell választanunk. Ha pedig sehogy sem jutunk dűlőre, akkor még élhetünk a következővel:

 • Építhetünk egy medencét egy jakuzzival felszerelt résszel.
 • Építhetünk egy medencét és elhelyezhetünk egy jakuzzit is a szabadban.
 • Kültéri medencét építhetünk, a beltérben pedig dönthetünk a jakuzzi mellett.

Túl sok vagy túl kevés hely

Ha sok szabadtéri hellyel, valamint nagy mozgékonyságú gyerekekkel rendelkezünk, egy nagy medence úszásra és vízi sportokra is jó választás lehet, ha pedig pihenni szeretnénk, vagy ha a családban vannak keringési problémákkal küzdő idősek, akkor a jakuzzi fog segíteni.

Másrészt, ha kevés a rendelkezésünkre álló hely, akkor még mindig ott van a jakuzzi, ahol az év bármely napján kiélvezhetjük a meleg víz áldásait. Ha pedig nagyon kevés a kültéri helyünk, egy másik lehetőség egy beltéri pezsgőfürdő elhelyezése.

Mit tudnak az úszómedencék?

Kültéren és beltéren egyaránt felszerelhetők. Mindenféle méretű, formájú és mélységű medence létezik. Ha az az elképzelésünk, hogy hatalmas merüléseket fogunk a kertben rendezni, vagy úszás és testedzés közben élvezni akarjuk a napsütést, akkor a legjobb megoldás egy medence telepítése. Ha az úszómedence telepítése mellett döntünk, akkor a következő előnyöket élvezhetjük majd:

 • Javítjuk a koordinációnkat.
 • Rengeteg kalóriát égetünk.
 • Javítjuk a keringést.
 • Csökkentjük a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
 • Jótékonyan hat a hátra.
 • Javítja a testet és az elmét.
 • Lehetővé teszi a vízi sportok gyakorlását a különböző patológiák kezelésére és megelőzésére.
 • Bizonyos esetekben késlelteti az öregedést.

Mit tudnak a pezsgőfürdők?

Ezeket a tereket a pihenésre tervezték. A pezsgőfürdőben lévő buborékok az izmok és ízületek masszírozása közben lazító hatással vannak a testre és az elmére. Ezek általában kisebb terek, mint az úszómedencék, mivel funkciójuk a fürdőzés közbeni üldögélésből és pihenésből áll. Az úszómedencékhez hasonlóan ezek is telepíthetők kültérre és beltérre egyaránt. A jakuzzi egészségügyi előnyei a következők:

 • Javítja a fájdalmakat.
 • Enyhíti az ízületi gyulladást és az izomsérüléseket.
 • Aktiválja a keringést.
 • Javítja az általános közérzetet.

A hidromasszázs fürdőknek többféle típusa létezik, amelyek minden költségvetésnek és igénynek megfelelnek: a hosszú távú telepítéshez a beépített pezsgőfürdőnek külön erre a célra kialakított helyiségre van szüksége, azonban a kertben sem tehetjük bárhová. Sokan azért szeretik nagyon, mert a megfelelő fedővel ellátott jakuzzi lehetővé teszi, hogy az év 365 napján, még esőben is meghosszabbítsuk a pihenés pillanatait.

Ha nem tudunk választani, akkor figyeljük az előnyöket

A víz alatti masszázskezelések előnyeit 1940-ig nem ismerték. Abban az évben Candido Jacuzzi olasz vállalkozó megalkotta a ma ismert jakuzzi egyik elődjét azzal a céllal, hogy hidroterápiás rendszert fejlesszen ki fia reumás ízületi gyulladása ellen. Szerencsére azóta sok víz lefolyt a Dunán és a medencékben, úgyhogy ma már mindenki ismeri a masszázsmedencék előnyeit.

A hidromasszázs számos egészségügyi előnnyel jár. Általánosságban elmondható, hogy a gyógyfürdő vagy a jakuzzi enyhíti a testfájdalmakat és az izomfáradtságot. Serkenti az immunrendszert és felgyorsítja szervezetünk anyagcseréjét. Az általa termelt gőznek köszönhetően hatékony légzőszervi problémák esetén. A vénák tágításával aktiválja a vérkeringést, és kiegyensúlyozza a feszültséget. Azáltal, hogy ellazít, a belső nyugalom állapotát biztosítja, ami segít jobban aludni. Olyan pszichológiai hatást vált ki, amely szintén kedvez a jó hangulatnak és növeli az önbecsülést. Számos esztétikai előnye van, mivel csökkenti a narancsbőrt és segíti a fogyást. Megnyitja a bőr pórusait is, ami hozzájárul a méreganyagok eltávolításához és a bőrsejtek regenerálódásához.

A munkát mindig bízzuk a profikra

Ettől függetlenül nem könnyű eltekinteni attól, hogy saját medencénk legyen a kertben. Nem véletlen, hogy egyre többen választják a közös megoldást. Bár a karbantartása egyszerű és szinte teljesen automatizálható, ahhoz, hogy egy medencét jakuzzivá alakítsanak át, szükség van néhány kisebb munkálatra vagy telepítésre, amelyeket egy, a vízi létesítmények karbantartására és építésére szakosodott profi csapatnak kell elvégeznie.

Amellett, hogy előzetesen ki kell üríteni a vizet a medencéből, a tartozékokat is be kell építeni, és a gépházban változtatásokat kell végezni. Ez nagyban függ a beépítendő elemektől, ahol a leggyakoribbak a csövek felszerelése, vagy egy újabb szivattyú hozzáadása, hogy nagyobb teljesítményt adjon a fúvókáknak.