2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Breadcrumb Image

Rejtett, de közkedvelt strandok Magyarországon

Főoldal Blog Rejtett, de közkedvelt strandok Magyarországon
17 márc 2021  /  Szerző: Prémium Medence   /   0 hozzászólás

Hamarosan megérkezik a jó idő, és újra lehet kirándulni menni. Reménykedjünk benne, hogy 2021-ben legalább ennyi öröm megadatik az embereknek. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk pár szuper strandot, amit érdemes felkeresni.

Csillaghegyi Strandfürdő

A Csillaghegyi Strandfürdő Budapesten található. Régi, de szép strand, ahol a parton fák gondoskodnak az árnyékról. Általában egész évben üzemel, természetes ásványvízzel töltött, 33 méteres medencéje van.

Délegyházi tavak

Ha már Pest megyénél járunk, akkor fontos megemlíteni a délegyházi tavakat. A belvárostól mindössze 27 km-re található, a nyolc központi tó 300 hektárnyi vízfelületet jelent. A látogatók a pihenés mellett kipróbálhatják a különböző vízisportokat, meglátogathatják a csúszdaparkot, de választhatják a kutyabarát strandot vagy a nudista részleget.

Tisza-tó strand

Abádszalókon megint a természet lágy ölén tudjuk a napot tölteni, méghozzá a Tisza-tó strandon. Ez a vízi sportok paradicsoma. A diszkós részleg mellett van egy nyugodtabb oldala is, ahol a látogatók a természetet tanulmányozhatják. Ha nem szeretnénk bezárva lenni, akkor tökéletes kikapcsolódás.

Postás strand

Szentendre sem marad kikapcsolódás nélkül, mivel a Postás strand mindenki előtt nyitva áll. 150 méteres homokos szakasz és gyorsan mélyülő szakasz várja a látogatókat. Egyetlen hátránya, hogy kevés az árnyékos rész, igazi tengerparti hangulatot eredményez.

Vitorlás utcai strand

A Balaton általában a jól kiépített strandjairól híres, azonban találni egyet, ami a természetnek adja át a helyét. Ez a Balatonmáriafürdő Vitorlás utcai szabadstrandja. Itt ki kell szemelnünk egy stéget, majd élvezni a csendet és a nyugalmat. Ha szeretnénk kicsit kiszakadni a civilizáció karmaiból, akkor ez a tökéletes választás.

Keszthelyi strand

Keszthelyen keveset szoktak beszélni a városi strandról, ahol már élménymedence és zenés szórakozóhelyek is várják a látogatót. Az a jó, hogy Keszthely önmagában is érdekes helyeket kínál, de ha erre jövünk kirándulni, akkor mindenféleképpen meg kell látogatni a strandot. Külön pont, hogy strand-könyvtárral is büszkélkedik.

Gyopárosfürdő

Amennyiben beltérre vágyunk, látogassuk meg az Orosházán található Gyopárosfürdőt. Itt van élményfürdő, gyógyfürdő és parkfürdő is, nekünk csak választanunk kell. A kikapcsolódás mellett rengeteg különböző terápia elérhető, és gyakran látni helyi kulturális programokat is.

Külker Park

Pest megyére visszatérve Buda is tartogat meglepetést. A II. kerületben van a Külker Park, ahol medence, úszásoktatás, rendezvények és nyári táborok várják a látogatót. A lombos parton azok is felüdülést találnak, akik próbálják kerülni a folytonos napozást.

Pünkösdfürdői strand

Ha valami különlegesre vágyunk, akkor Pünkösdfürdő strandja lesz a jó választás. Különlegessége abban rejlik, hogy a medencében igazi karsztvíz van, ami kalciumban, magnéziumban és hidrogénkarbonátban gazdag, ráadásul mindig langyos. A szokásos élménymedence mellett 50 méteres úszómedencét is kapunk!

Rukkel-tó

Dunavarsányon érdemes ellátogatni a Rukkel-tóhoz, ahol gyerekbarát környezetben tölthetjük el a napot. A fürdés mellett lehet napozni, csúszdázni, homokozni és vízibiciklizni. Igazi gyöngyszem a kikapcsolódásra vágyó családok körében.