2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Breadcrumb Image

Szórakoztató játékok a medencében kicsiknek és nagyoknak

Főoldal Blog Szórakoztató játékok a medencében kicsiknek és nagyoknak
23 febr 2023  /  Szerző: Prémium Medence   /   0 hozzászólás

Vannak gyerekek, akik önmagukban is el tudnak szórakozni egy medencében, mások esetében azonban fennáll a veszély, hogy unatkozni kezdenek. A Nuffield Health összegyűjtötte, hogy milyen játékokat lehet játszani egy medencében.

Játékok a vízben

Az egyik ilyen a tükörjáték, ami azt jelenti, hogy a gyerekek kettesével egymással szemben állnak. Az egyik gyerek végez egy műveletet, a másiknak pedig le kell másolnia azt, mintha tükörbe néznének. Ez a művelet lehet egy arckifejezés, oldalirányú úszás, víz alá merülés és sok minden más is. Pár perc után lehet cserélni és az egész játékot felváltva folytatni.

Igen jó móka a víz alatti úszás gyakorlása is. Ehhez jó, ha több gyerek is van a medencében, ők csillag alakban állnak, terpeszállásban, egy hidat alkotva. A gyerekeknek a két láb között kell átúsznia, ha ez a feladat már könnyű, akkor ketten egymás mögött is állhatnak nyitott lábakkal és így tovább.

Búvárosat is lehet játszani, ehhez érdemes súlyokat vagy pénzérméket a medencébe dobni és lemérni, hogy a gyerekek mennyi idő alatt tudják azt felhozni, illetve persze azt is, hogy ki mennyi pénzt tud így összeszedni. Néha a legegyszerűbb játékok kínálják a legjobb szórakozást. Rendezzünk tehát úszóversenyt. Még csak külön felszerelésre, eszközökre sincs szükség ahhoz, hogy hosszában, vagy széltében átússzuk a medencét. Nagyon jó játék a szinkronúszás is. Ehhez tanítsunk meg a gyerekeknek egyszerű mozdulatokat a vízben, mint például a pörgés vagy a kézenállás, majd hagyjuk őket, hogy saját koreográfiát alakítsanak ki, melyet a medencében előadhatnak.

Az is jó játék, ha a gyerekek megalkotják saját képzeletbeli víz alatti világukat és úgy tesznek, mintha kedvenc vízi állataik lennének, akik a világ óceánjaiban vagy folyóiban úsznak. Lehetnek cápák, ebihalak és tengeri csillagok is. Ilyenkor a képzelet is fejlődik, csakúgy, mint az úszástudás.

Koktél, könyv és lubickolás – egyedül a medencében

A medencénél heverészés és a cél nélküli lubickolás a felnőttek számára is unalmassá válhat egy idő után, főleg, ha egyedül töltjük az időt a medencénél. Az An indigo day tanácsait megfogadva azonban az időtöltés korántsem lesz unalmas.

Kezdjük azzal, hogy a víz, a friss levegő és a napsütés mindig megnyugtató és annyi mindent lehet csinálni akkor is, ha egyedül vagyunk. A medencézés nagyszerű módja annak, hogy minőségi énidőt töltsünk el. Az egyik ilyen elfoglaltság az olvasás. Sokan ritkán töltenek ezzel időt, a medence parton pedig ez az egyik legjobb elfoglaltság, legyen szó akár egy izgalmas regényről akár egy színes, érdekes magazinról.

Ha pedig a fürdőzések között nincs kedvünk egy könyvet kézbe venni, akkor az időt hasznosan és kielégítően tudjuk eltölteni úgy is, ha podcastet hallgatunk. Lehet ez akár egy hangoskönyv vagy bármi más, a hétköznapokban sokszor erre sincs idő, a medence partján, de még a medencében is élvezetes dolog informatív és érdekes történeteket, riportokat hallgatni. De természetesen akár zenét is.

Ha nem egyedül töltjük az időt, hanem társaságban, akkor akár egy kisebb otthoni medence is alkalmas a játékra. Itt sem kell bonyolult dolgokra gondolni, akár egy labdát körbe-körbe dobálgatva is jól szórakozhatunk, és ha hárman, vagy annál többen vagyunk, akkor a „cicázás” is szóba jöhet.

A kikapcsolódás egyik remek formája az is, ha valamilyen úszógumival, matraccal ringatózunk a medencében, ennek igen jó hatása van az egész szervezetre, megnyugtat és ellazít. Mint ahogy egy finom koktél is. Egy hűs finomság elfogyasztása remek módja a szórakozásnak, az alkohollal azonban vigyázzunk, a nagy melegben megárthat.

Alkoholmentes, frissítő koktélok

Az egyik legnépszerűbb koktél, a mojito elkészíthető alkoholmentes formában is. Ehhez szükségünk lesz három evőkanál barna cukorra, egy marék jégkockára, 100-150 milliliter szódára, 150 milliliter friss lime-lére és egy csokor friss mentára. Az elkészítése sem bonyolult, a cukrot, a lime levét egy shakerben összerázzuk, hogy a cukor feloldódjon, majd belerakjuk a jeget és a mentaleveleket és két percig rázzuk. Ez után egy 4 deciliteres pohárba jeget teszünk, belerakunk néhány mentalevelet és pár lime cikket és szűrőn keresztül ráöntjük a koktélt, majd a szódát. Friss mentával és lime-mal díszítjük.

A pina colada is elkészíthető alkoholmentes változatban, ehhez szükség lesz 450 gramm friss ananászra, 400 milliliter ananászlére, 200 milliliter tejszínre, 2 evőkanál kókuszszirupra és 3-4 marék zúzott jégre, a tálaláshoz pedig további friss ananászra és koktélcseresznyére. Az ananászt megpucoljuk és kockára vágjuk, és a turmixba rakjuk a kókuszsziruppal és az ananászlével, majd leturmixoljuk. Ehhez jön a többi hozzávaló, végül 2 decis poharakba töltjük és friss ananásszal és koktélcseresznyével díszítjük.

A sorból nem maradhat ki az a koktél, aminek a nevében is benne van, hogy a vízparton kell fogyasztani, és persze más is: ez a sex on the beach, aminek az alkoholmentes változata a safe (biztonságos) sex ont he beach nevet viseli. Az elkészítéséhez szükség van egy pohárnyi tört jégre, 60 milliliter őszibaracklére, ½ szelet narancsra, 90 milliliter narancslére és 90 milliliter vörösáfonyalére. Egy hosszúkás pohárba tegyünk zúzott jeget, majd töltsük bele a gyümölcsleveket és végül díszítsük naranccsal, ilyen egyszerű az elkészítése.