Jelenleg a medencevásárlás sokkal gyakoribb és egyszerűbb, mint azt néhányan elképzelik. Az utóbbi években az árak jelentősen kiegyenlítődtek, és a rendelkezésünkre álló alternatívák széles választékot kínálnak. Választhatunk fából, műanyagból, vagy betonból készültet, benti vagy kintit, télit és nyárit.

A méreteknél sem ismerünk lehetetlent, léteznek a pár négyzetméterestől az úszómedence nagyságot elérőkig. A nyári hónapokat tényleg fel tudja dobni egy olyan medence, amibe úszni is lehet, de a kis hellyel rendelkezők akár egy felfrissülés erejéig is szeretnek elmerülni a hideg vízben. Fontos azonban, hogy elemezzük az otthoni medence előnyeit és hátrányait.

Egy előny, hogy a nyári hónapokban olyan hellyel rendelkezünk, ahol élvezhetjük a meleg napot. A medence vize gyógymód lehet a hő ellen, és biztosan minden nyáron élvezni fogjuk. Ráadásul a szórakozást is kombinálja. Meghívhatjuk a barátokat, családot, hogy együtt töltsünk néhány feledhetetlen napot, de akár egyedül is élvezhetjük a nyugodt fürdőt.

Sport és pihenés

A medencében az is jó, hogy a szórakozás mellett fizikai gyakorlatokat is tudunk végezni, amihez a nyári hőségben sokszor nincs kedvünk. Az úszás rengeteg izmot megmozgat, és a súlyproblémákkal küzdő emberek is tudják élvezni. Ez egy olyan sport, ami biztonságos, és segít a gerincünket egyenesen tartani. Ráadásul, ha a felkészítjük a medencéket téli használatra, akkor a hideg hónapok alatt sem lesz gondunk.

Ezután az értékére is gondolnunk kell, mivel egy jól kivitelezett minőségi medence felviszi a kert és a ház árát. Emellett a medence stílusos és dizájnos is, sokat dob a kertünk kinézetén. Nincs szükségünk másra, mint rövidre nyírt fűre, zöld növényekre, esetleg vásárolhatunk pálmafát, hogy balkáni hangulatot varázsoljunk a kertünkbe. Egy kényelmes napozóágy, vagy hintaszék sokat dobhat az életérzésem, akár a medence mellett fekve olvashatjuk el kedvenc könyvünket. Ezek a pillanatok sokak számára megfizethetetlen értékkel bírnak.

Vannak hátrányok?

Ahogy mindennek, a medencének is van hátránya. Itt általában két dolgot szoktak megemlíteni. Az első az ár. Be kell fektetni egy bizonyos összeget, ha élvezni akarjuk ezt a terméket. A spórolás négyzetmétereket vehet el a végleges méretből és, ha figyelmetlenek vagyunk, és rossz embert választunk, akkor egy veszélyes medencét kapunk. A jó munkások olyan részletekre is odafigyelnek, hogy a medencét körülölelő járólap csúszásmentes legyen. Ráadásul abban is segítenek, hogy megismerjük, milyen gépekből szükséges bevásárolunk, vagy mennyi klórt kell beletennünk ezentúl a vízbe.

Másik hátránya, hogy a beszerelésétől kezdve a medence gondozásával kell majd törődnünk. Ehhez meg kell ismerkedni az összes lépéssel, ismernünk kell a vegyi anyagokat, hogy miként töltődnek fel, hogyan tudjuk tisztítani a medencét, milyen időközönként kell leengedni a vizet, és még rengeteg másik kérdés. Itt dönthetünk úgy, hogy mi magunk járunk mindennek utána, és mi tartjuk karban a medencéket, vagy felbérelhetünk szakembert, aki rendszeresen a házhoz jön, és elvégzi helyettünk a munkát.